Dat hebben wetenschappers onlangs onthuld naar aanleiding van nieuw onderzoek. Geweldig nieuws voor alle chocoladeliefhebbers! Chocola is niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar het is ook nog goed voor onze hersenen en hart. Hoeveel en welke chocola moet je in dit geval eten en wat zijn de positieve effecten voor ons?
Wetenschappelijk onderzoek
Met een tot twee pure paaseitjes per dag kom je een heel eind, berekenden epidemiologen van de Wageningen Universiteit en het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Volgens een oud gezegde houdt je met een appel per dag de dokter weg. Dat kan natuurlijk waar zijn, maar volgens nieuw onderzoek is er nog een effectieve manier om gezond te blijven. Het antwoord: chocolade!In een andere studie, van de Universiteit van L’Aquila in Italië, ontdekten onderzoekers dat het regelmatig eten van chocolade je hersenen beschermt tegen cognitieve stoornissen.
Positieve effecten
Chocola zit vol met antioxidanten, ijzer en je raadt het al… magnesium! Cacao is een van de natuurlijkste bronnen van magnesium. Helaas hebben we het hier niet over de witte of melkchocolade, maar de minimaal 50% pure chocola.